Vai catar coquinho.

Nepamest iesākto…

Posted in Bizness, Disciplīna, Izglītība, Miljons, Motivācija, Pašizaugsme by MartinsWiki on 28 marts, 2008

Ļoti svarīgi, lai arī ko mēs darītu, ir koncentrēties. Vai tas ir sports, vai tā ir skola, vai arī darbs, mēs ar laiku zaudējam spēju koncentrēties. Piemēram, rakstot rakstu, sākumā koncentrējies uz būtiskāko, pēc tam koncentrācija zūd, to ļoti labi var manīt rakstā, cilvēks kļūst paviršāks, pieļauj kļūdas un tā tālāk.

Ir divu veidu cilvēki. Vieni – zaudētāji, otri – uzvarētāji. Pirmie pēc pirmām grūtībām, vai arī tikko kā lieta sāk neiet, saprot, ka tas nav viņiem lemts, un viņi no tā aiziet, pamet visu, kas iesākts. Šajā gadījumā runa ir par ilglaicīgu darbu. Uzvarētāji, toties saprot, ka šis ir tikai neliels solis atpakaļ jeb vienkāršāk pauzīte vai atpūta. Un uzvarētāji sāk censties laboties. Tomēr ja arī mēs esam uzvarētāji, lai neiebrauktu auzās, mums nepieciešams zināt pamat soļus, kuri nepieciešami, lai dotos taisnā ceļā uz savu mērķi.

Pirmais solis: Vīzija – tev ir jābūt vīzijai, lai varētu koncentrēt savas domas uz to. Ja tev nebūs vīzija, tavas domas novirzīsies un nespēs koncentrēties.
Otrais solis: Misija – nosaka noteikumus, lai tu sasniegtu savus mērķus. Ja nebūs skaidri noteikumi, tu pieļausi kļūdas jeb lietas, kas neatbilst taviem mērķiem. Ir ļoti viegli pieļaut kļūdas. Veiksmīgi cilvēki zina noteikumus, lai iegūtu labu rezultātu.
Trešais solis: Plāno – plāns nodrošinās tevi ar nodomu un fokusu uz tavām aktivitātēm. Ja tu koncentrējies uz nepareizo lietu, tu to arī dabū. Plāns ir lieta, kas nepieciešama veiksmīgam cilvēkam. Bez plāna neiztikt.
Ceturtais solis: Koncentrējies. Ja nēesi koncentrējies, kļūsti nevīžīgs, zaudē fokusu. Veiksmīgi cilvēki praktizē savas koncentrēšanās spējas. Tev vajag koncentrēties uz savu plānu, lai sasniegtu panākumus.
Piektais solis: Zini, kas ir nepieciešams. Kad mums nepieciešams koncentrēties, mēs nedrīkstam pieļaut traucēkļus, kas varētu novērst mūsu uzmanību. Ja spēsim koncentrēties, un novērst traucēkļus, tad drīz tiksim pie rezultāta. Neiznieko savu enerģiju tam, kas nav svarīgs.
Sestais solis: Atsāc koncentrēties, ja tevi iztraucē. Tu nevari mainīt to, kas noticis, bet tu vari koncentrēties, lai labotos, lai nepieļautu vecas kļūdas.

Svarīgi ir atrast ceļu atpakaļ, ja tevi iztraucē. Nevajadzētu vainot sevi, bet vienkārši strādāt saviem mērķiem. Neveiksmes, notiek, bez tām nevar iztikt, bet tās dara mūs tikai stiprākus. Koncentrējies uz nākotni.

http://ririanproject.com/2006/11/14/why-you-lose-your-focus-and-what-to-do-about-it/

Komentēt