Vai catar coquinho.

Iemācies tulkot savus sapņus

Posted in Atpūta, Pašizaugsme, Uncategorized by liiwa on 12 jūnija, 2008

Es zinu ko tu darīji šonakt! Tu sapņoji, šaubu nav! Ko iesākt ar saviem sapņiem, to gan zini vien pats.

Tu pagājušonakt nemaz nesapņoji?! Tu vispār sapņo ļoti reti?! Maldies! Sapņi mūs apciemo ik nakti vismaz divu stundu garumā, tikai reizēm mēs neatceramies neko, reizēm dažas detaļas. atmiņā paliek tas, ko apziņa ir gatava sastapties, bet aizmirstam to, par ko domāt nevēlamies. Cilvēki, kas pēc pašu domām, sapņo reti vai nekad, parasti tiecas dzīvē visu kontrolēt. Viņiem tas arī izdodas.

Ja spēj bieži atcerēties sapņus, tas ir labs emocionālā veselības rādītājs. Tu dzīvo pietiekami spontāni un radoši un esi kontaktā ar sevi. Tiesa gan, tas nenozīmē, ka tā dzīvot būtu vieglāk…

Ja sapņi nenāk paši, tos (pareizāk sakot-spēju tos atcerēties) var arī piesaukt, izvēloties tam pievērst uzmanību. Manuprāt, nav tā vērts iedziļināties sapņos, jo ikdienā, kad jau tāpat problēmu pāri galvai, šķiet tikai labi, ja izdodas pamosties bez sapņa. Bet ir teorija, ka, ilgstoši neuzklausot to, ko sapņos čukst zemapziņa, cilvēks var sākt slimot. Bet var arī apzināti sekot līdzi sapņiem, jo tie atklāj patiesību. Par to, kas šobrīd notiek ar tavu personību un tavu dzīvi. Vai tu jūties vairāk labi vai vairāk slikti?! Vai esi apmierināts ar savu darbu?! Cik veiksmīgas ir tavas attiecības?! Vai virzīties pretī mērķim, vai esi nonācis strupceļā?! Tie ir jautājumi, uz kuriem prāts ne vienmēr spēj sniegt īstās atbildes, sapņi gan.

Rodas jautājums ar ko sākt?! Sapirkties sapņu tulkošanas grāmatas?! Izpētīt arhetipu teorijas?! Iespējams viss, kas tev ir vajadzīgs, esi tu pats. Vai nebūtu lieliski, ja mēs sapņotu vārdos?! Ieslīgsti miegā, bet tur parādās uzraksts „Beidz gausties par dzīvi un vienreiz dari kaut ko!” Bet nekā, uzraksta vietā uzrodas kaudzēm tēlu, notikumu un emociju. Pastāv uzskats, ka visi tēli, ko redzam sapnī, esam mēz paši. Sapņi ir ļoti egoistiski, mēs nesapņojam ne par vienu citu. Jebkurš tēls ir ļoti cieši saistīts ar mums pašiem vai arī mēs paši. Ir vērts par to padomāt kaut vai tāpēc, ka parasti nosapņoto ar savi nesaistām. Iespējams, arī tas ir viens no psihes trikiem, kā izvairīties no tā, ko negribas atzīt ar prātu.

Ja sapņa atminējums nedodas rokā, bet tu to gribētu saprast, sapni pārdomā, lai atcerētos arī vēlāk, un vienkārši liec tam mieru. Atbildes var atnākt tad, kad to vismazāk gaidi, – tīrot māju, mazgājoties dušā vai ieraugot kādu lietu, kas atgādina redzēto. Ne tikai atbildes dēļ vien, bet arī iekšējā miera labad ir vērts izvēlēties zelta vidusceļu starp sapņu ignorēšanu un aizraušanos ar tiem. Tiem nevajadzētu kļūt par problēmu, kas pārāk nodarbina tavas domas, bet gan par palīgu problēmu risināšanā. Take it easy!

Pats cilvēks savu sapni tulko visprecīzāk. Lai ko tu sapņotu, pieņem to. Ļauj, lai sapnis dara savu darbu!

2 komentāri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vumi said, on 20 jūnija, 2008 at 10:51 pm

    Ew.. Apsveicu gan Tevi gan sevi ar 100to rakstu. (happy) mhm sveetki!

  2. vivsne said, on 21 jūnija, 2008 at 10:23 pm

    Jauki!Es arī apsveicu! 🙂


Komentēt